سهراب عاقبتی با اشاره به آغاز اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل اظهار کرد: این طرح با مشارکت نیروهای سازمان بسیج سازندگی از سوم آذرماه جاری در گیلان اجرایی میشود.
وی نیوکاسل را بیماری مسری و ویروسی دانست و گفت: این بیماری با مرگ و میر ۱۰۰ درصدی در طیف وسیعی از گونههای پرندگان موجب ایجاد معضلات بسیاری برای صنعت طیور و روستاییان میشود.
مدیر کل دامپزشکی گیلان واکسیناسیون طیور بومی را از راههای پیشگیری این بیماری عنوان کرد و افزود: برای مقابله با بیماری نیوکاسل واکسیناسیون طیور بومی موثرترین راه پیشگیری است.
وی اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی را رایگان خواند و تصریح کرد: این طرح به صورت سراسری در ۱۲ استان کشور برگزار میشود که در گیلان یکهزار و ۳۲۵ روستا با مشارکت سازمان بسیج سازندگی زیرپوشش طرح مذکور قرار میگیرند.
عاقبتی عامل بیماری نیوکاسل را ویروس پارامیکزو ذکر کرد و گفت: این ویروس به خوبی در جنین تخم مرغ رشد میکند و تکثیر مییابد و شش هفته پس از بین رفتن علائم کلینیکی بیماری، ویروس را در فضولات و اعضای درونی نمیتوان یافت.
وی با بیان اینکه خطر انتقال ویروس توسط لاشه کشتاری وجود دارد، خاطرنشان کرد: ترشحات و مخاط چشم طیور آلوده منشأ ویروس بوده و ویروس نیوکاسل نسبت به گرما فوقالعاده حساس است.
مدیر کل دامپزشکی گیلان پرندگان وحشی را منبع آلودگی و انتشار ویروس نیوکاسل دانست و یادآور شد: اسهال آبکی سبز رنگ و بدبو، از دست دادن اشتها، ناراحتی گیجی و خواب آلودگی، خروج ترشحات از بینی، صدای ناله و خسخس، تورم سر و گردن و... از جمله علائم بیماری نیوکاسل در طیور مبتلا است.
گفتنی است ، بالهای طیور مبتلا به بیماری نیوکاسل آویزان شده و پاهای آنها روی زمین کشیده میشوند و از دیگر علائم این بیماری، حرکت به دور خود چینهدان پر و کشیده، تشنج، فلجی و در نهایت مرگ است.
نظر شما